Tidligere udstillinger:

Ester Haderup Kristensen

3. juni - 30. juni 2007

Ester Haderup Kristensen er født i Rønbjerg ved Skive i 1949 i en gør-det selv- håndværkerfamilie og har malet og tegnet, så længe hun kan huske. Hun lærte meget tidligt at bruge farver, pensler og blyant. Det var dog først i 30-års alderen, at hun begyndte at tage denne kreative side alvorlig, da muligheden for at følge et kursus ved århus Kunstakademi bød sig. I 1977 tog hun en akademisk uddannelse som engelsklærer ved Århus Universitet, og denne uddannelse blev udgangspunkt for hendes levebrød.

Ester har fået sine kreative uddannelser fra diverse kurser ved Århus Kunstakademi, hvor hun startede med billedvævning. Senere fulgte hun her akrylkurser hos bl.a. Birger Møller og akvarel hos Lis Walther. Hun har løbende fulgt aften- og weekendkurser i akvarel, akryl, olie, tegning og silkemaling.

Farvevalget i Esters billeder kommer omkring hele paletten, hvor sindstilstanden og hjertet vælger farverne. Det kan måske lyde underligt, men selve billedet og omgivelserne fortæller hende ofte selv, hvilke farver, der skal bruges. Inspirationen kommer tit fra mennesker eller naturen, hvor der er en rigdom i konstellationer, former og farver, som bliver ved med at vise sig. Esters kunstneriske udtryk bevæger sig på kanten af naturalisme og abstraktion

"Mine billeder viser det, der optager mig mest. Der har været perioder i mit liv, hvor familien, mit lærerjob o.l. har fyldt meget, og det har alt sammen sat sine spor i mine malerier. Det kan være menneskelige konstellationer, spændinger og følelser, oplevelser i naturen eller rejser."

siger Ester og fortsætter:

"Den viste udstilling indeholder akryl og akvareller fra de sidste fire år. Der har været perioder, hvor jeg har malet store billeder med menneskegrupper og mentale billeder, som spændingen om foråret, når lyset møder mørket. Jeg har også haft lange perioder med naturbilleder: haven, skoven og heden og er begyndt at male små fantasier over industriprodukter, og endelig har jeg nogle rejsebilleder fra Rom. Da jeg har malet i mange år, bruger jeg flere forskellige teknikker. Mest hælder jeg nok til de mere abstrakte opstregninger, men kan også male naturalistisk med fine strøg. Intensiteten i farvevalget betyder meget for mig, idet jeg ofte bevæger mig fra mættede til umættede farver og bruger så tit hele paletten, men søgende efter en harmoni."

Her vises nogle af Ester Haderup Kristensens malerier:

© Ester Haderup Kristensen

Se Ester Haderup Kristensens hjemmeside: www.estersgalleri.dk.

Tidligere udstillinger

Fernisering i Esters Galleri 2006.
Årets Kunstner Trige, Ølsted, Spørring 2005.
Udstilling på Balkongalleriet, Odder, 2005.
Udstilling hos TDC Internet, Århus 2002.
Udstilling hos Danfoss, Viby, 1995.
Udstilling hos arkitekterne Steensen og Warming, Århus, 1989 samt 2002.
Udstilling hos Kreditforeningen Danmark, Århus, 1989.
Udstilling hos TØS, Trige, 1989.
Udstilling hos DLG Århus, 1985.
Udstilling ved den censurerede påskeudstilling i Århus 1985.
Desuden diverse personaleudstillinger ved Århus Tekniske Skole.

Se Ester Haderup Kristensens hjemmeside: www.estersgalleri.dk.