Tidligere udstillinger:

3 generationer af Familien Skov

4. november - 25. november 2007

I november vil Galleri Gemini holde en spændende og lidt anderledes udstilling, idet hele 3 generationer fordelt på 4 medlemmer af den samme familie vil udstille nogle af deres personlige værker. Familien hedder Skov til efternavn og kommer fra Nykøbing Mors. Alle har deres helt egen specielle tilgang til det kreative.

Familiens ældste Burnes Skov er handelsuddannet, har selv haft forretning med broderi og garn og har haft et godt og udad vendt liv med mand, hus og 3 børn. Omkring 50 års alderen havde hun lyst og overskud til at deltage i en eller anden form for aftenskole, og da hun altid har interesseret sig for malerkunst blev det helt naturligt for hende at vælge et malekursus. Efterfølgende deltog hun i flere aften/weekend kurser, blandt andet – Madonnamaling og Almuemaling.

Interessen var stor, men tiden knap, så hun solgte forretningen og fik en stilling som leder af Terapien på et nybygget ældrecenter, hvor hun kørte kurser i Oliemaling, almuemaling, glasslibning og håndarbejde. En skøn og lærerig tid, hvor man arbejder med sine interesser. Efter en lang pause pause fra farver og pensler er hun nu i fuld gang med maleriet igen. Hun siger selv:"Jeg er meget ydmyg over for maleriet og kan sagtens mærke, at der er gået mange år siden sidst. Mine billeder er nu små og få. Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe helheden om udstillingen med 3 generationer af Familien Skov.

Burnes Skov er over 80, og hendes stil er spændende personlige naturinspirerede billeder ofte med stærke farver.

Her vises nogle af Burnes Skovs malerier:

© Burnes Skov
M.C.Holmsgade 33 st
7900 Nykøbing M
email: bus@webspeed.dk

Burnes Skovs to døtre, der udstiller sammen med hende her i november, hedder henholdsvis Anette og Gitte Skov.


Anette Skov er født og opvokset i Nykøbing Mors, som nr.2 i en søskendeflok på 3. hun flyttede fra øen i 1978 for at tage uddannelse til sygeplejerske i Århus og har siden ikke boet på Mors, men derimod mange andre steder, bl.a. i Bern i Schweiz. Hun har tegnet og malet som barn, men holdt op, som mange ofte gør, da hun blev teenager og fik travlt med meget andet.

I de seneste år har hun fundet stor glæde i at se på kunst, især malerier, så hun har besøgt mange kunstudstillinger. Langsomt voksede lysten til selv at prøve kræfter med maleriet. I mange år af sin barndom og ungdom har hun set sin mors glæde ved maleriet, og hun er ofte blevet opfordret af moderen til at komme i gang. Anette har deltaget bl.a på et kursus på Kunstakademiet i Århus. Temaet var COBRA – maleri, som hun fandt meget spændende. Det faldt rigtig godt i tråd med det, hun gerne vil male, og tanken med at hente billederne ud af det underbevidste, synes hun er meget spændende.

Når Anette påbegynder et maleri, ved hun ikke, hvordan det kommer til at se ud. Billedet bestemmer selv, hvordan det skal ende, og hun holder meget af at se figurerne træde frem og af at arbejde med farverne. Anette siger selv:"Jeg er i høj grad amatør! men jeg synes det er sjovt at male, når jeg kan finde roen i mig selv til at gøre det. Så lukker jeg stress og jag ude og lever i en verden med farver og mærkelige væsner og figurer. Jeg ser også mange færdige billeder på nethinden, og vil meget gerne hen ad vejen lære at få dem udtrykt på lærredet. Derfor ønsker jeg mig fremad at lære mere – meget mere – om teknikkerne, og der er virkelig meget at lære."

Dette har medført nogle meget stærke abstrakte, ekspressionistiske billeder med masser af farver og bevægelse i.

Her vises nogle af Anette Skovs malerier:

© Anette Skov
Holmkærvej 90
8380 Trige
email: netskov@mail.dk

Gitte Skov er født og opvokset på Mors. Hun var væk fra øen nogle år for at uddanne sig til folkeskolelærer. Gitte mødte Mogens sin mand, som også er morsingbo og sammen vendte de tilbage til Mors for at bosætte sig. De har siden boet ude midt på øen i landlige omgivelser, med albuerum og højt til loftet. De har tre børn.

Det blev kun til et år i folkeskolen. Resten af tiden har hun arbejdet i specialområdet, 20 år på en specialskole for evnesvage børn i Thisted, og efter at have videreuddannet sig til tale-hørepædagog i voksenregi med voksne hørehæmmede og døve i Skive.

Gitte har aldrig beskæftiget sig ret meget med det kreative, og hun mente ikke, at hun var så heldig at have arvet nogle af moderens kreative gener. Hun har altid elsket sten i alle afskygninger, og hun er faktisk aldrig vendt hjem fra stranden, uden at hun har slæbt sten med hjem. Efter stor påvirkning fra et par kunstnere, der bl.a. arbejdede med sten, begyndte hun at forme sten med vinkelsliber, hammer og mejsel. Hun kan specielt godt lide kontrasten mellem den rå ubearbejdede sten og den slebne og formede sten, og hun bryder sig ikke om sten, som er slebne hele vejen rundt og fuldstændig formfuldendt. Hun synes, at man skal kunne ane den oprindelige og naturlige sten. Gitte kan også godt lide at lave sten, som pirrer fantasien, fordi man ikke umiddelbart kan se hvad, de skal forestille. Så det er blevet til mange forskellige spændende udtryk og former.

Gitte udtrykker selv den kreative process således: "Udstyret med vinkelsliber, hammer og mejsel (støvmaske,beskyttelsesbriller og høreværn) og i en sky af støv bliver jeg lukket inde i min egen verden sammen med min sten. Det daglige tidstyranni forsvinder, og timerne går. Her er jeg kommet på den rette hylde.

Jeg håber folk vil kigge på mine sten og se at de er lavet af en glad amatør og nybegynder, som elsker det hun laver, og som er i gang med at videreudvikle og afprøve de forskellige teknikker inden for stenenes verden."

Her vises nogle af Gitte Skovs arbejder:

© Gitte Skov

Gittes datter hedder Trine Skov og tilhører så natuligvis den 3. generation.


Trine Smedegård Skov er 21 år og voksede op på fredelige og naturskønne Mors. Lige siden hun var lille, har hun altid tegnet og malet. Helt fra børnehaveklassen fik hun at vide, at hun havde sin helt egen streg. I starten fik hun hjælp og gode råd fra sin Mormor Burnes, som jo tidligere har været lærer i billedkunst.

Hun meldte sig som 10-årig ind i den lokale bygarde – Morsø Garden, hvor hun spillede lyre/klokkespil og blev senere tambourmajor. Her blev hun indtil hun 11 år senere flyttede til Viborg.

Trine arbejder lige i øjeblikket i Jem og Fix, og til foråret vil hun søge ind på Kunsthåndværkerskolen i Kolding, på industriel designlinje.

Hun siger om sig selv:"Jeg har altid haft en kreativ hånd, har altid tegnet, har altid lagt mærke til de små ting, f.eks. set formerne på skyerne. Mit mål med mine billeder er at få folk til at se ting på en anden måde, til at nyde havets brus, føle den friske luft, mærke regnen, høre træerne. Nyde de små ting, stoppe op og nyde at de er til."

Her vises nogle af Trine Skovs malerier:

© Trine Skov

Kom og se en spændende udstilling fra en familie med en kunstnerisk åre, der giver meget forskelligartede udtryk, men harmonerer sammen i et fælles hele.