Tidligere udstillinger:

Piet Pedersen

Søndag, den 6. april til søndag, den 27. april 2008

Piet Pedersen er 47 år og fra Skanderborg. Han er autodidakt billedkunstner og en flittig udstiller.

I nogle år har han arbejdet med reklametegning og han har en uddannelse som skiltemaler bag sig, men det har dog ikke influeret betydeligt på hans billede-univers. Piet holder af at fortælle en lille historie og søger altid efter motivet i motivet, hvilket ofte afstedkommer at man kan genkende/se hvad det forestiller. Hvis formen er genkendelig, kan man stort set fylde den med alt og slippe godt fra det.

Han maler sjældent det samme motiv flere gange, og han forsøger at forny sig fra gang til gang, men bestemte farver og figurer hænger han ved. Ofte har han afbildet næsehornet, der er udrydningstruet, men har et beskyttende panser, som værner det mod meget. Piet mener, at han også selv har brug for et værn, så ligheder findes imellem alt muligt. De billeder, der indeholder tyr og kvinde, opfatter han således, at han selv forestiller tyren, der bare maser på, medens kvinden er er et udtryk, der viser kontakten til en indre sårbarhed osv.

Piet siger selv: "Sommetider hentes inspirationen i sjælens mørke! Den kommer ofte ud som klare farver; andre tider fanger jeg et glimt af noget, og det bliver viderebearbejdet. Det hele gennemgår en proces, hvor jeg gransker det, og til sidst slipper det ud med en signatur på. Der er en indre forbindelse til alle mine motiver og det er min drivkraft til at blive ved med at male. Jeg maler ikke for anerkendelse, men fordi jeg bare bliver ved med at have trangen og lysten hertil."

Her vises nogle af Piet Pedersens malerier:

© Piet Pedersen
N.F.S. Grundtvigsvej 44
8660 Skanderborg
Tlf: 878832007
Website: www.pietsign.dk