Tidligere udstillinger:

Ester Haderup Kristensen

Søndag, den 2. november til søndag, den 30. november 2008

Ester Haderup Kristensen er født i Rønbjerg ved Skive i 1949 i en gør-det selv- håndværkerfamilie og har malet og tegnet, så længe hun kan huske. Hun lærte meget tidligt at bruge farver, pensler og blyant.

Det at male er noget meget grundlæggende i Esters liv. Hun har beskæftiget sig med mange kreative former for udfoldelse i sit liv, men alle har haft noget med hendes hænder at gøre. Som barn i 50’erne malede og tegnede hun meget, mens forældrene sov middagssøvn. Som ung lavede hun skitser ind imellem af rejser og oplevelser, men det blev først i starten af 80’erne, at hun fik en mere professionel tilgang til kunst. Her fik hun mulighed for at gå på dagskolen på Århus Kunstakademi i billedvæv, blandformer og croquis. I mellemtiden havde jeg dog fået en uddannelse som lærer, og har siden den tid haft denne løbebane som hovedbeskæftigelse. Hun har dog fortsat med at udstille af og til i forskellige kunstforeninger rundt omkring i Østjylland.

Men hun slap ikke Århus Kunstakademi helt, og det er blevet til utallige kurser siden midten af 90’erne dog nu med maleri og akvarel.Hun fortæller selv:

"Inspirationen til mine billeder kommer mange forskellige steder fra i mine nære omgivelser. Det kan være farver og former i naturen, der fæstner sig for mit indre blik, lyset i sivene, farvespillet i skovbryn eller lignende. Det kan også være menneskelige konstellationer, hvor to eller flere mennesker er involveret i et samspil med hinanden i sammenhold, generationer og kærlighed. Desuden arbejder jeg med intuitive udtryk, hvor det er nogle indre baner, retninger eller spændinger, der bestemmer linjer, farver og former. Nogle af mine billeder kan have et vist slægtskab med cobramalerne."

Billederne er koloristiske, som skal forstås på den måde, at hvert billede har sin afstemte farveholdning. Det kan være bordeaux, vissengrønt, gråt og hvidt, mens andre billeder bevæger sig i okker, gul, sand og blå nuancer. Ofte kan årstiderne være med til at afgøre, hvilke farveskalaer, hun benytter mig af, men set som en helhed, når hun hele vejen rundt i farveskalaen. "Når jeg maler, kan jeg både bruge store og små pensler. De store billeder får ofte et ekspressivt udtryk med hurtige farvestrøg medens jeg ofte i de små billeder bruger fine og sarte penselstrøg. Her har jeg opdaget, at forskellige tidspunkter på dagen kræver forskellige malerteknikker alt efter humør og temperament.", siger hun.

Her vises nogle af Ester Haderup Kristensens malerier:


Omfavnelser
Acryl

Forår ved Gudenåen
Acryl

I Sivene
Acryl

Lysning i Granskov
Acryl

Musen
Acryl
© Ester Haderup Kristensen

Se Ester Haderup Kristensens hjemmeside: www.estersgalleri.dk.