Tidligere udstillinger:

Lene Lienhøft

Søndag, den 19. april til søndag, den 31. maj 2009

Lene Lienhøft er autodidakt billedkunstner.

Lene elsker at male, og Lene elsker at se et maleri tage form og farve. Lene maler billeder, der den ene dag i såvel farvevalg som motiv er diskrete, mens hun i næste anvender budskaber og hele farvepaletten. Hun maler med akryl og anvender gerne andre materialer i sine billleder. Det kan være alt fra avisudklip til glimmer eller aftryk.

At male er en måde, hvorpå hun kan udtrykke sig uden brug af det talte sprog. Det er blevet et fundamentalt behov. Lene lader sig inspirere af det, der sker i og omkring hende - i hverdagen og i nuet. Ved at iagttage omgivelserne forsøger hun at skabe billeder, der er drømmeagtige, flygtige men også konkrete og virkelighedsnære.

"De indre impulser styrer processen, og de tanker, jeg gør mig, vil altid være forbundet med billedet", siger hun. "Nogle billeder er derfor et "must", da følelserne har været så stærke, at de bare måtte formuleres på lærredet."

Det er dog ikke altid, at hun på forhånd ved præcis, hvor hun vil hen med billedet, og meget ofte ændres såvel motiv som farvevalg under processen, hvor hun da ender et helt andet sted, end hun oprindeligt havde forestillet sig.

Lene Lienhøft har tidligere været indehaver af Galleri Rouge i Århus, men synes, at galleriet tog alt for meget tid. Tid hun hellere ville udnytte foran lærredet end bagved disken. Idag er hun permanent udstiller hos Galleri Ines Honfi i København, men udstiller også både på gallerier, kunstforeninger og virksomheder.

Her vises nogle af Lene Lienhøfts malerier:


cityballet
Acryl

uden titel
Acryl

Dangerouslove
Acryl

uden titel
Acryl

uden titel
Acryl

uden titel
Acryl

uden titel
Acryl

uden titel
Acryl
© Lene Lienhøft

Se Lene Lienhøfts hjemmeside: www.galleri-lienhoft.dk.